Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönkåls– och västerbottensspread

Grönkåls– och västerbottensspread är som en svensk variant på pesto med grönkål i stället för basilika. Röran är även god att klicka i soppa.

Grönkåls– och västerbottensspreadGrönkåls– och västerbottensspreadGrönkåls– och västerbottensspread
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 80 gvästerbottensost
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 50 ggrönkål- färsk, repad och grovstrimlad
  • 50 gvalnötter
  • 1 dlolivolja- mild, eller rapsolja
  • 1 mskvatten
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Riv osten grovt på rivjärn. Skala och finriv vitlöken. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa slätt med mixerstav.

  2. Servera röran till soppa och bröd.

Vad tyckte du om receptet?