Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig höstsallad med färsk grönkål, grönmögelost, karamelliserade fikon och stekt ankbröst.
Ankbrösten: Skär ett rutmönster i ankbröstens feta sida. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör på hög värme. Sänk värmen och lägg i ankbrösten med rutmönstret ner och stek 5 minuter. Vänd och fortsätt att steka tills innertemperaturen är 58 grader. Ankbrösten går också bra att eftersteka i ugn tills innertemperaturen är 58 grader.
Vira in i aluminiumfolie och låt vila cirka 5 minuter. Skär i tunna skivor vid servering.
Salladen: Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotsellerin och skär i kuber. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen tills rotsellerin är mjuk, 25–30 minuter.
Skala och skiva löken. Dela nötterna och smula osten. Dela fikonen på mitten. Stek snittytan i smör tillsammans med sockret tills de börjar mjukna.
Blanda grönkål, selleri, lök, nötter, ost, dadlar, vinäger, 2–3 msk olivolja, salt och peppar. Toppa med skivat ankbröst, stekta fikon och granatäppelkärnor.
Recept från Mitt kök