Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grönärtshummus. En härligt grön röra av ärter, vitlök och citron.
Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka ärter och vitlök i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Häll av kokvattnet från vitlök och ärter och lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronskal, -saft och senap. Mixa och tillsätt samtidigt oljan lite i taget. Krydda med salt.
Häll upp i en skål och ställ i kylen fram till servering.
Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin