Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönärtshummus

Recept på grönärtshummus. En härligt grön röra av ärter, vitlök och citron.

GrönärtshummusGrönärtshummusGrönärtshummus
Recept på grönärtshummus. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5citron
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka ärter och vitlök i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Häll av kokvattnet från vitlök och ärter och lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronskal, -saft och senap. Mixa och tillsätt samtidigt oljan lite i taget. Krydda med salt.

  3. Häll upp i en skål och ställ i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin