Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på goda Janssons frestelse-pajer! Välj den gröna linjen och laga Janssons med tomat och grönkål. Gör den gärna laktos- och glutenfri. Jag använder laktosfri grädde och utesluter ströbröd. Men det går bra att köpa glutenfritt ströbröd.
Skala och skär potatisen i smala strimlor.
Skala och skiva löken.
Sätt ugnen på grill 200 grader.
Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna, ca 3 minuter och ta upp den på en tallrik.
Lägg potatisen och resten av oljan i stekpannan, fräs ca 5 minuter, rör om då och då. Blanda i den stekta löken, tillsätt grädden och sjud upp under omrörning.
Sjud sedan tills frestelsen får krämig konsistens, späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Ta pannan från värmen och i grönkålen. Blanda i tomaterna skurna i små bitar.
Fördela frestelsen i 6-8 smorda ugnsfasta formar.
Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter, passa noga så att frestelsen inte bränns vid. Peppra.
Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök