Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa gröna mandelkakor bakar Sandra när det väntas gäster, hon vet att de alltid uppskattas. Kakorna är snabbakade och går bra att frysa in, men vänta då med
chokladgarneringen eftersom den annars lätt blir grå i frysen.
Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln och bittermandeln på mandelkvarn. Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandeln, smör, vatten och mjölet blandat med bakpulvret. Färga smeten med grön hushållsfärg.
Häll smeten i en långpanna med baklåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Grovhacka chokladen. Strö den över den varma kakan och bred ut när chokladen smält. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.