Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gröna grillspett med risoni

Har du bråttom – välj inlagd paprika på burk till risonisalladen.

Gröna grillspett med risoni
Gröna grillspett med risoni
Gröna grillspett med risoni
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gröna grillspett med risoni

  • 2zucchini- (à 300 g)
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 2gula lökar
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlpesto

Risoni

  • 3paprikor- gärna olika färger
  • 3 dlrisoni (barilla)
  • 5 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Risoni: Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna, kärna ur och lägg dem med den kupade sidan uppåt på ett ugnssäkert fat. Tillaga paprikan mitt i ugnen tills skalet börjar bubbla och svartna. Ta ut och låt paprikan svalna. Dra av skalet och skär paprikan i bitar.

  2. Koka risonin i vattnet med grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Blanda paprika och risoni. Krydda med salt.

  3. Ansa och skär zucchinin i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä upp grönsakerna växelvis på grillspett. Pensla med oljan blandad med salt och peppar.

  4. Grilla spetten runt om ca 8 min. Servera med risoni och pesto.

Vad tyckte du om receptet?