Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gröna fiskgrytan

30 min 

Allt i ett förenklar matlagningen. Fisk ska tillagas varsamt, därför tillsätts den på slutet och får försiktigt sjuda, dvs nästan koka.

Gröna fiskgrytan
Gröna fiskgrytan
Gröna fiskgrytan
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 100 gpurjolök- liten
  • 400 gbroccoli- färsk eller fryst
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlvatten
  • 1fiskbuljongtärning
  • 600 grödspättafiléer- färska eller frysta

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis. Ansa och skiva purjolöken. Bryt broccoli i buketter. Fräs potatis och lök i olja 2 min. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll i vatten och buljongtärning. Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt broccolin, om du använder färsk ska den koka med ca 5 min.

  3. Rulla ihop rödspättefiléerna och fäst med en tandpetare. Lägg fiskrullen i grytan. Sjud ca 8 min tills fisken är vit och fast. Servera.

Vad tyckte du om receptet?