Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön vårsoppa

Vacker soppa som kan göras i god tid och serveras varm eller kyld.

Grön vårsoppa
Grön vårsoppa
Grön vårsoppa
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 storpurjolök
  • 4potatisar
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5hönsbuljongtärning
  • 8 dlvatten- kokande, ca
  • salt
  • peppar

Garnering

  • olivolja
  • flingsalt
  • färska örter

Gör så här

  1. Snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Skala och skiva potatisen.

  2. Fräs det vita av purjon i oljan cirka 1 minut. Tillsätt potatisen och fräs under omrörning utan att den tar färg, cirka 2–3 minuter. Smula ner buljongtärningen.

  3. Tillsätt hälften av vattnet och koka under lock tills potatisen är sönderkokt, cirka 15 minuter. Låt det gröna av purjon koka med de sista 5 minuterna.

  4. Ta av kastrullen från plattan. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd den med resten av vattnet till önskad konsistens, lite i taget. Ge soppan ett uppkok. Salta och peppra.

  5. Fördela i koppar. Garnera med olivoljan, flingsalt och färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök