Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön vårsallad med honungsdressing

Låt var och en göra sin egen sallad med sallatsblad, en god honungsdressing och nöttopping på rostade hasselnötskärnor.

Grön vårsallad med honungsdressing
Grön vårsallad med honungsdressing
Grön vårsallad med honungsdressing
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gsallad- gärna olika sorter, ca

Dressing

  • 1 mskhonung- flytande
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 56 mskrapsolja
  • 1 tskhasselnötsolja
  • 23 krmflingsalt

Topping

  • 1 dlhasselnötskärnor- rostade

Gör så här

  1. Vispa ihop honung, vinäger, citronsaft och rapsolja. Smaka av dressingen med salt.

  2. Ansa och dela sallaten i blad eller bitar. Arrangera vacker på ett serveringsfat.

  3. Servera med dressing och hackade hasselnötter vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök