Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vårgrönska, fetaost och pestovinägrett, såklart blir det en god sallad. Och på toppen ett crunch av söta honungsrostade frön som får en fin smakbrytning av flingsalt. Recept av Caroline Hofberg.
Pestovinägrett: Vispa ihop ingredienserna.
Honungsrostade frön: Stek kärnor och frön hastigt med olja, honung och chili tills de får färg. Ta från värmen och blanda med flingsalt.
Bryt av den nedre, grövsta delen på sparrisen. Koka sparris och haricots verts knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och spola i kallt vatten. Låt gärna grönsakerna ligga i isvatten för krispighet.
Blanda sparris och haricots verts med vinägretten. Vänd ner spenaten precis vid servering. Lägg upp på fat. Smula över fetaost och strö på frön.
Recept från Mitt kök