Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön tomatillosalsa

Att göra egen tomatillosalsa är enkelt och så mycket godare än den färdiga salsan som köps i butiken. Färsk tomatillo är svårt att få tag på, men det går utmärkt att göra salsa på konserverade tomatillo. Burkarna finns i latinamerikanska matbutiker eller på nätet.

Grön tomatillosalsaGrön tomatillosalsaGrön tomatillosalsa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 burktomatillo- konserverade (380 g)
  • 1jalapeñochili
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukakoriander
  • 1 mskpressad lime
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Häll bort lagen från tomatillon. Kärna ur och grovhacka chilin. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken. Repa och grovhacka koriandern.

  2. Lägg tomatillon, chili, lök, vitlök, koriander, limesaft, olja och salt i en mixerskål och mixa till en salsa.

Vad tyckte du om receptet?