Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En slät soppa som bjuder på en skön försmak av våren.
Koka sparrisen mjuk i saltat vatten cirka 3-5 minuter. Ta bort 8 fina sparrisknoppar till garnering. Skär resten i bitar.
Skölj och finstrimla purjon. Fräs den mjuk i lite smör i några minuter.
Tillsätt sparrisen, buljong och vitt vin. Låt koka upp. Koka någon minut och tillsätt 1 dl grädde och en klick smör. Mixa sedan soppan slät.
Vispa resten av grädden fluffig och tillsätt citronskalet och lite salt. Smaka av soppan med salt och vitpeppar. Toppa soppan med lite citrongrädde precis innan servering. Garnera glasen med var sin sparrisknopp.
Recept från Mitt kök