Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparrissoppa med citrontopping


En slät soppa som bjuder på en skön försmak av våren.

Grön sparrissoppa med citrontopping

Grön sparrissoppa med citrontopping

Grön sparrissoppa med citrontopping

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 250 gsparris- grön (går bra med fryst)
  • 1purjolök- medelstor
  • 3 dlkycklingbuljong- (grönsaksbuljong)
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlgrädde
  • smör
  • 0,5citron- rivet skal
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten­ cirka 3-5 minuter. Ta bort 8 fina sparrisknoppar­ till garnering. Skär resten­ i bitar.

  2. Skölj och finstrimla purjon. Fräs den mjuk i lite smör i några minuter.

  3. Tillsätt sparrisen, buljong och vitt vin. Låt koka upp. Koka någon minut och tillsätt 1 dl grädde och en klick smör. Mixa sedan soppan slät.

  4. Vispa resten av grädden fluffig­ och tillsätt citronskalet och lite salt. Smaka av soppan med salt och vitpeppar.­ Toppa soppan med lite citrongrädde precis innan servering.­ Garnera glasen med var sin sparrisknopp.­

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök