Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparrissoppa med champagne

En het och bubblande sparrissoppa är ett trevligt alternativ att börja middagen med.

Grön sparrissoppa med champagne
Grön sparrissoppa med champagne
Grön sparrissoppa med champagne
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 ggrön sparris- förvälld
  • 2 stschalottenlökar- hackade
  • 2 stsalladslökar- skivade
  • 1 msksmör
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 1 mskkycklingfond- konc.
  • salt
  • peppar
  • socker
  • 2 dlchampagne- eller mousserande vin

Dekoration

  • 23 strädisor
  • timjan

Gör så här

  1. Skär loss sparrisknopparna och lägg i muggarna. Skär resten av sparrisen i små bitar.

  2. Fräs lök och salladslök i smör i en gryta. Tillsätt sparrisen och låt den fräsa med någon minut. Späd med grädde, mjölk och kycklingfond. Låt koka 5 minuter.

  3. Mixa soppan med mixerstav och smaka av med salt, peppar och socker. Tillsätt champagnen strax innan serveringen. Servera i muggarna med en skiva rädisa på kanten och några toppar timjan i soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök