Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparrissoppa med ägghalva och ostflarn

En snabblagad förrättssoppa som kan förberedas dagen före servering. Äggen är godast ljumma i soppan. Servera med parmesanostflarn.

Grön sparrissoppa med ägghalva och ostflarnGrön sparrissoppa med ägghalva och ostflarnGrön sparrissoppa med ägghalva och ostflarn
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2ägg
  • 150 gsparris- grön
  • 3schalottenlökar
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 3 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond- eller grönsaksfond, konc
  • 1lagerblad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskpersilja- hackad

Parmesanflarn

  • 1 krukasalvia
  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Parmesanflarn: Sätt ugnen på 200°. Plocka av salviabladen och lägg dem i 4 rader på en plåt med bakplåtspapper. Strö osten över salvian och forma till avlånga flarn. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt flarnen kallna plant.

  2. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka dem ca 5 min. Spola äggen i kallt vatten så att kokningen avstannar.

  3. Ansa sparrisen och skär den i mindre bitar. Spara några fina knoppar att garnera soppan med. Skala och skär löken i mindre bitar.

  4. Fräs löken i olja i en gryta. Häll över vinet och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt grädde, vatten, fond och lagerbad. Krydda med salt och peppar. Blanda i sparrisbitarna.

  5. Koka soppan under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner persiljan.

  6. Koka de sparade sparrisknopparna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 2 min. Skala och halvera äggen. Servera soppan med ägghalvor, sparrisknoppar och pamesanflarn.

Vad tyckte du om receptet?