Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabblagad förrättssoppa som kan förberedas dagen före servering. Äggen är godast ljumma i soppan. Servera med parmesanostflarn.
Parmesanflarn: Sätt ugnen på 200°. Plocka av salviabladen och lägg dem i 4 rader på en plåt med bakplåtspapper. Strö osten över salvian och forma till avlånga flarn. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt flarnen kallna plant.
Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka dem ca 5 min. Spola äggen i kallt vatten så att kokningen avstannar.
Ansa sparrisen och skär den i mindre bitar. Spara några fina knoppar att garnera soppan med. Skala och skär löken i mindre bitar.
Fräs löken i olja i en gryta. Häll över vinet och låt koka tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt grädde, vatten, fond och lagerbad. Krydda med salt och peppar. Blanda i sparrisbitarna.
Koka soppan under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Blanda ner persiljan.
Koka de sparade sparrisknopparna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 2 min. Skala och halvera äggen. Servera soppan med ägghalvor, sparrisknoppar och pamesanflarn.