Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter

Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter serveras direkt, då är det som godast.

Grön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötterGrön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötterGrön sparris och rädisor med chèvre, brynt smör och pistaschnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gsparris- grön
  • 400 grädisor- gärna blandade färger
  • 100 gsmör
  • 200 gchèvreost
  • 3 mskpistaschnötter- utan skal
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull. Häll smöret, inklusive bottensatsen, i en bunke så att det inte fortsätter att brynas.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och halvera de större rädisorna. Koka upp lättsaltat vatten, ca 2 tsk/liter vatten, i en vid kastrull eller traktörpanna. Förväll sparrisen 2–3 min. Ta upp den, förväll sedan rädisorna 3–4 min. Häll av vattnet.

  3. Blanda sparris och rädisor med smöret. Lägg upp på ett fat och smula över osten. Strö över pistaschnötterna. Krydda med salt och peppar och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?