Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grön sparris med västerbottenscrème och forellrom. Den här rätten är vackrast att servera direkt på små tallrikar. Lägg upp portioner och garnera strax före servering.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten ca 6 min. Ta upp och lägg den i kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt sparrisen rinna av och blanda den med olivolja och citronskal.
Värm crème fraichen i en kastrull och tillsätt osten. Rör tills osten smält. Häll smeten i en spritspåse och låt kallna i kylen. Låt rommen rinna av i en sil om den är lös.
Lägg upp sparris på tallrikar. Spritsa på ostcrème och klicka på forellrom. Garnera med körvel och dill och strö över salt och peppar.