Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparris med tryffelpecorino

Recept på grön sparris med tryffelpecorino. Lagrad pecorinoost med äkta tryffel är dyrt, men en liten bit räcker långt. Vanlig pecorino med några stänk tryffelolja kan ersätta den äkta varan.

Grön sparris med tryffelpecorinoGrön sparris med tryffelpecorinoGrön sparris med tryffelpecorino
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 ggrön sparris
  • 2 mskolivolja
  • 50 gtryffelpecorino- lagrad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • tryffelolja- några droppar (ev)

Gör så här

  1. Koka sparrisen ca 4 min i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet. Skölj sparrisen i kallt vatten så kokningen avstannar. Låt rinna av.

  3. Grilla den runt om i grillpanna eller på utegrillen.

  4. Lägg upp sparrisen på ett fat. Ringla över olivolja och hyvla över tryffelpecorino. Mal över svartpeppar. Smaken av tryffel kan förstärkas med några droppar tryffelolja.

Vad tyckte du om receptet?