Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparris med basilikadip

Den härligt gröna basilikadipen passar utmärkt till de flesta grönsaker samt även som kall sås till fisk och kött. Till 6 personer blir det ca 2,5 dl dip.

Grön sparris med basilikadip
Grön sparris med basilikadip
Grön sparris med basilikadip

Ingredienser

  • 200 ggrön sparris

Basilikadip

  • 1basilika- kruka
  • 1äggula
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1schalottenlök- skivad
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 krmsocker

Gör så här

  1. Skär bort 2 cm längst ner på sparrisen. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och koka ca 1 minut. Kyl direkt i isvatten. Halvera dem.

  2. Plocka av bladen på basilikan. Lägg äggula, senap, vinäger och schalottenlök i en mixer, starta och kör 30 sekunder innan olivoljan tillsätts i en tunn stråle.

  3. Lägg basilikabladen i mixern, kör ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ kallt. Hit går bra att förbereda.

  4. Servering: Häll upp basilikakrämen i snapsglas och stick i sparrisen. Ställ kallt tills de ska serveras.

Vad tyckte du om receptet?