Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.
”Färsk grön sparris har i dag blivit en året runt-grönsak, även om jag fortfarande tänker på den som en efterlängtad vårprimör, eller som ett lite extra tjusigt garnityr. Jesper serverar gärna sparrisen som en spanskinspirerad tapas med tomater, serranoskinka och lite svensk västerbottensost”, säger Sven-Bertil.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 ggrön sparris
2schalottenlökar
16 småplommontomater- i olika färger
2 mskolivolja
12 – 16serranoskinka- tunna skivor
4 mskvästerbottensost- grovriven
olivolja
balsamvinäger
svartpeppar- nymald
flingsalt
Gör så här
Bryt av de nedersta bitarna på sparrisarna och kasta dem. Skala sparrisen lätt med en potatisskalare. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och koka i 1–2 minuter, beroende på tjocklek. Skölj den sedan direkt i kallt vatten så att den behåller sin gröna färg.
Skala och finhacka lökarna. Dela tomaterna. Fräs lök och tomater lätt i olivolja, salta och peppra.
Lägg ut serranoskinkan på tallrikarna. Lägg på sparris och tomater. Strö över osten och droppa över olivolja och balsamvinäger.
Mal över lite peppar. Smula över flingsalt.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 1 röster)
Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.
”Färsk grön sparris har i dag blivit en året runt-grönsak, även om jag fortfarande tänker på den som en efterlängtad vårprimör, eller som ett lite extra tjusigt garnityr. Jesper serverar gärna sparrisen som en spanskinspirerad tapas med tomater, serranoskinka och lite svensk västerbottensost”, säger Sven-Bertil.