Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sparris à la Jesper Taube

Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.

”Färsk grön sparris har i dag blivit en året runt-grönsak, även om jag fortfarande tänker på den som en efterlängtad vårprimör, eller som ett lite extra tjusigt garnityr. Jesper serverar gärna sparrisen som en spanskinspirerad tapas med tomater, serranoskinka och lite svensk västerbottensost”, säger Sven-Bertil.

Grön sparris à la Jesper TaubeGrön sparris à la Jesper TaubeGrön sparris à la Jesper Taube
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 ggrön sparris
  • 2schalottenlökar
  • 16 småplommontomater- i olika färger
  • 2 mskolivolja
  • 1216serranoskinka- tunna skivor
  • 4 mskvästerbottensost- grovriven
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • svartpeppar- nymald
  • flingsalt

Gör så här

  1. Bryt av de nedersta bitarna på sparrisarna och kasta dem. Skala sparrisen lätt med en potatisskalare. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och koka i 1–2 minuter, beroende på tjocklek. Skölj den sedan direkt i kallt vatten så att den behåller sin gröna färg.

  2. Skala och finhacka lökarna. Dela tomaterna. Fräs lök och tomater lätt i olivolja, salta och peppra.

  3. Lägg ut serranoskinkan på tallrikarna. Lägg på sparris och tomater. Strö över osten och droppa över olivolja och balsamvinäger.

  4. Mal över lite peppar. Smula över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Middag med Taube" (Max Ström) av Sven-Bertil Taube och Jesper Taube. Boken hittar du bland annat på adlibris.

”Färsk grön sparris har i dag blivit en året runt-grönsak, även om jag fortfarande tänker på den som en efterlängtad vårprimör, eller som ett lite extra tjusigt garnityr. Jesper serverar gärna sparrisen som en spanskinspirerad tapas med tomater, serranoskinka och lite svensk västerbottensost”, säger Sven-Bertil.

Recept från Mitt kök