Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönsakssoppa med ris och parmesanost

Recept på grönsakssoppa med ris och parmesanost. Svenska grönsaker används här i en soppa med italienska smaker.

Grönsakssoppa med ris och parmesanostGrönsakssoppa med ris och parmesanostGrönsakssoppa med ris och parmesanost
Svenska grönsaker används här i en soppa med italienska smaker. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 1,5 dlris- gärna arborio
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 200 gvaxbönor- färska, eller gröna bönor
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1 burkvita bönor- stora, (400 g)
  • 150 gbabyspenat
  • 75 gparmesan
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta ca 2 min. Häll över 1,2 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Ansa och skär bönorna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Spola av de vita bönorna med kallt vatten, låt rinna av.

  3. Blanda ner gröna bönor, tomat och vita bönor i grytan, koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner spenaten. Grovriv parmesanen.

  4. Ringla över 2 msk olja och servera soppan med parmesan och bröd.

Vad tyckte du om receptet?