Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön potatissoppa med brynt currysmör

Grön soppa med brynt currysmör har en extra ­proteinboost från sojabönor. ­Bönorna har mild, nötig smak och ger soppan en fin ljusgrön färg. Den får en god smakbrytning av brynt currysmör och fetaost.

Grön potatissoppa med brynt currysmör
Grön potatissoppa med brynt currysmör
Grön potatissoppa med brynt currysmör
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1vitlöksklyfta
  • 4potatisar- av mjölig sort
  • 250 gsojabönor- frysta
  • 8 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 23 dlmjölk
  • 2 tskcurry
  • 1 krukagräslök
  • 100 gfetaost
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • 75 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Fräs den i 1 msk smör.

  2. Skala och skiva potatisen. Lägg den och sojabönorna i grytan och häll på vattnet. Koka under lock ca 12 min, tills potatisen är mjuk.

  3. Lägg i buljongtärningarna och mixa soppan slät med mixerstav. Häll i mjölken och värm soppan.

  4. Bryn 2 msk smör och tillsätt curryn. Finhacka gräslöken. Rör ner currysmöret i soppan utan att det blandas helt. Strö över gräslök och smulad fetaost.

Vad tyckte du om receptet?