Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sommarsoppa med korv

Romanesco är en hybrid mellan blomkål och broccoli. Den har en mild smak som mest påminner om blomkål.

Grön sommarsoppa med korvGrön sommarsoppa med korvGrön sommarsoppa med korv
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 8färskpotatisar- (300 g) kokta
  • 200 gromanesco
  • 200 gbroccoli
  • 2chorizo- (à 100 g)
  • 5 dlvatten
  • 2,5 mskgrönsaksfond- konc
  • 5 dlmjölk
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • 60 gbröd- /portion

Gör så här

  1. Skiva potatisen. Bryt romanesco och broccoli i små buketter och skär stocken i skivor. Skiva korven.

  2. Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt broccoli och romanesco och låt koka ca 5 min.

  3. Häll i mjölken och tillsätt potatis och korv. Låt koka ca 2 min.

  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i soppan och låt koka upp. Smaka av soppan med salt och blanda i persilja. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 460 kcal per portion

12 g fett 26 g protein

32 g kolhydrater