Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frysta sockerärter är billigt och passar perfekt till en god vårsmakande soppa. Små grillade crostini toppade med mozzarellasallad serveras till. Har du en höghastighetsmixer kan du mixa soppan helt slät, annars går det bra att sila den.
Ansa och grovstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Vispa i crème fraiche. Låt soppan sjuda i ca 5 min.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 1 msk saft. Häll citronsaften i -soppan och lägg i sockerärterna. Sjud i ytterligare ca 3 min.
Blanda ner persiljan i soppan. Mixa den helt slät i en mixer eller med stavmixer. Koka upp och krydda med salt och peppar.
Mozzarellacrostini: Pensla brödskivorna med 2 msk olja och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de fått fin färg. Dra en halverad vitlöksklyfta över ytan och halvera bröden.
Strimla mozzarellaosten. Blanda mozzarella med rivet citronskal, persilja, 1 msk olja och flingsalt. Fördela blandningen på crostinin.
Häll soppan i skålar, ringla över lite olja och servera crostini till.