Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sill med krasse och wasabi

Grön sill med krasse och wasabi passar lika bra på påskbordet, till midsommar som på julbordet.

Grön sill med krasse och wasabi
Grön sill med krasse och wasabi
Grön sill med krasse och wasabi
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- (à 420 g)
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 asksmörgåskrasse
  • 0,25rödlök
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 2 tskwasabipasta

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Torka av den med hushållspapper. Skär i bitar.

  2. Mixa 1 dl crème fraiche med 2/3 av krassen. Skala och finhacka löken. Rör ihop resterande crème fraiche, lök, spara eventuellt lite till garnering, majonnäs och wasabi. Blanda i den mixade krasseröran. Blanda ner sillen i såsen och låt stå i kylen ca 1 dygn.

  3. Strö resterande krasse och eventuell lök på sillen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?