Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sallad med päron och salsa verde


Den smakrika salsa verde-såsen blir en härlig dressing i en sallad med rostade grönsaker och säsongens svenska päron. Salladen är lika god till fisk och skaldjur som till kyckling och kött.

Grön sallad med päron och salsa verde

Grön sallad med päron och salsa verde

Grön sallad med päron och salsa verde

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd
  • 750 gsquash- cirka
  • 2 mskolivolja
  • 2päron
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 krukabasilika
  • 2 mskmynta- hackad
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 2sardellfiléer
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,75 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fänkål och squash i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja.

  2. 2 Rosta i mitten av ugnen 20-25 minuter. Lägg på klyftade päron när cirka 8 minuter av tiden återstår.

  3. Mixa ingredienserna till salsa verden. Blanda de varma grönsakerna med såsen.

  4. Servera salladen varm eller kall.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök