Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sallad med kokta ägg

Recept på grön sallad med gryn och ägghalvor. Den här salladen toppas med perfekt kokta ägg med rinnig äggula och fast äggvita.

Grön sallad med kokta äggGrön sallad med kokta äggGrön sallad med kokta ägg
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 storaägg- t ex frukostägg
  • 1rödlök
  • 4 mskolivolja
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen
  • 4 portcouscous- eller bulgur, kokt
  • 1 förpsalladsblad- ca 100 g
  • färska örter- späda, t ex timjan eller oregano

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen med hjälp av matsked.

  2. Koka på ej för stark värme 6 1/2 minuter. Ta upp äggen och kyl de genast i iskallt vatten, ca 2 minuter. Skala äggen.

  3. Skala och strimla löken.

  4. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en bunke. Blanda i löken.

  5. Fördela couscous i portionsskålar eller på ett serveringsfat.

  6. Fördela över salladsblad, lök med dressing och örter. Toppa med äggen, delade i halvor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök