Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön sallad med färska örter och nötter

Massor av grönt med krispiga ­nötter och asiatiska örter är fräscht till laxen och riset.

Grön sallad med färska örter och nötter
Grön sallad med färska örter och nötter
Grön sallad med färska örter och nötter
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gurka- stor
  • 1 pktsojabönor- frysta (250 g)
  • 70 gbabyspenat
  • 2 dlböngroddar- färska
  • 0,5 dlwasabinötter
  • 1 dlcashewnötter- rostade
  • 1 krukamynta
  • 1 krukakoriander

Dressing

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msklime- pressad
  • 0,75 dlolivolja
  • 0,5 msksesamolja
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och halvera gurkan. Gröp ur kärnhuset och skär i halv­månar. Koka bönorna i vatten ca 2 min och kyl ner i kallt vatten.

  2. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop limesaft, olja, sesamolja, vitlök, salt och peppar.

  3. Blanda gurka och bönor med dressingen och vänd ihop med ­övriga ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?