Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön pytt med svamp

Spetskål i pytt blir en perfekt vardagsdelikatess!

Grön pytt med svamp
Grön pytt med svamp
Grön pytt med svamp
Grön pytt med svamp Foto: Lennart Weibull

Grön pytt med svamp

  • 1 kgpotatis
  • 800 gspetskål
  • 1purjolök
  • 300 gsvamp- t.ex kantareller
  • 1 msksmör- + 1 msk + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4ägg
  • 75 gvästerbottensost
  • 1 knippabladpersilja

Gör så här

  1. Skala ev och skär potatisen i små tärningar. Ansa och småtärna kålen. Ansa och strimla purjolöken. Rensa och skär eventuellt svampen i mindre bitar.

  2. Stek potatisen i 1 msk smör i en stor stekpanna med släpplättbeläggning tills den mjuknat. Tillsätt kål och purjolök. Stek ytterligare ca 5 min.

  3. Stek svampen i 1 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg och all vätska kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt. Blanda svampen med pytten. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Stek äggen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt.

  5. Tärna osten och strimla persiljan. Blanda ner ost och persilja i pytten och servera med stekt ägg.

Vad tyckte du om receptet?