Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön polentapizza

Recept på grön polentapizza. Pizzan är naturligt glutenfri, ­eftersom bottnen är gjord av majsgryn.

Grön polentapizza
Grön polentapizza
Grön polentapizza
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 8 dlvatten
  • 2,5 dlpolenta
  • 100 gparmesan
  • 1 pktsojabönor- frysta, (250 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 300 gtomater- gärna i olika färger och storlekar
  • 1 förpminimozzarella- (285 g)
  • 0,5 krukaoregano
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Kålsallad

  • 300 gspetskål- eller vitkål
  • 0,5 krukaoregano

Gör så här

  1. Kålsallad: Finstrimla vitkålen, blanda den med 1 msk olja, 1 msk vinäger och 1/2 tsk salt.  

  2. Sätt ugnen på 250°. Koka upp vattnet med 1 tsk salt. Vispa i polentan och sjud under omrörning ca 6 min. Riv parmesanen. Blanda ner hälften i polentan. Bred ut polentan till en rundel, ca  2 cm tjock och ca 25 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Tina sojabönorna. Mixa hälften med skalad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, 1 msk vatten och 1/2 tsk salt. Halvera tomaterna. Låt mozzarellan rinna av. 

  4. Ta polentabottnen ur ugnen och höj temperaturen till högsta värme. Bred sojabönsröran på bottnen. Lägg på resterande sojabönor och tomater. Lägg på mozzarella och den sparade parmesanen. 

  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Hacka 1/2 kruka oregano och blanda med kålsalladen. Ta ut och toppa pizzan med 1/2 kruka oregano. Servera pizzan med kålsallad. 

Vad tyckte du om receptet?