Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 26g
Kolhydrater: 32g
Recept på grön polentapizza. Pizzan är naturligt glutenfri, eftersom bottnen är gjord av majsgryn.
Kålsallad: Finstrimla vitkålen, blanda den med 1 msk olja, 1 msk vinäger och 1/2 tsk salt.
Sätt ugnen på 250°. Koka upp vattnet med 1 tsk salt. Vispa i polentan och sjud under omrörning ca 6 min. Riv parmesanen. Blanda ner hälften i polentan. Bred ut polentan till en rundel, ca 2 cm tjock och ca 25 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Tina sojabönorna. Mixa hälften med skalad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, 1 msk vatten och 1/2 tsk salt. Halvera tomaterna. Låt mozzarellan rinna av.
Ta polentabottnen ur ugnen och höj temperaturen till högsta värme. Bred sojabönsröran på bottnen. Lägg på resterande sojabönor och tomater. Lägg på mozzarella och den sparade parmesanen.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Hacka 1/2 kruka oregano och blanda med kålsalladen. Ta ut och toppa pizzan med 1/2 kruka oregano. Servera pizzan med kålsallad.