Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön persiljemajonnäs

Gör din egen majonnäs med spännande smak av persilja och spenat. Gott som tillbehör till exempelvis pommes frites.

Grön persiljemajonnäs
Grön persiljemajonnäs
Grön persiljemajonnäs
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 50 gpersilja
  • 10 gspenat- färsk
  • 3 dlmatolja
  • 2äggulor
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • salt
  • evsocker- pyttelite

Gör så här

  1. Blanchera persilja och spenat. Kyl ner i kallt vatten. Värm oljan till 70 grader. Mixa oljan med persilja och spenat cirka 3-4 minuter. Låt sedan oljan rinna av i ett kaffefilter. Gärna över natten. Man vill bara ha ren olja utan en massa örtpartiklar.

  2. Vispa sedan gulor och vinäger. Vispa försiktigt i 3 dl av den gröna oljan. Smaka av med salt och eventuellt lite socker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök