Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi har alla vår favoritpaj, och även om du helst vill hålla fast vid just din bästa fyllning så kan du i alla fall byta ut pajdegen mot en ny. Och varför inte till en deg som inte behöver förgräddas? Perfekt när tiden är knapp!
Värm ugnen till 200 grader.
Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen med fingrarna i en bunke. Tryck ut degen i en pajform och ställ åt sidan.
Skölj och ansa kålen och skär bort mittnerven. Skala vitlöken. Dela purjolöken. Finhacka chili, purjolök och vitlök och fräs sedan hacket i lite smör och olja en stund.
Tillsätt grönkål, svartkål och spiskummin och låt fräsa i cirka 5 minuter.
Lägg kålblandningen i pajskalet och klicka mascarpone över alltihop.
Vispa ihop mjölk och ägg till äggstanningen och smaksätt med salt och peppar. Häll den över kålen och baka i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.
Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.
Recept från Mitt kök