Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön- och svartkålspaj med purjolök och chili

Vi har alla vår favoritpaj, och även om du helst vill hålla fast vid just din bästa fyllning så kan du i alla fall byta ut pajdegen mot en ny. Och varför inte till en deg som inte behöver förgräddas? Perfekt när tiden är knapp!

Grön- och svartkålspaj med purjolök och chili
Grön- och svartkålspaj med purjolök och chili
Grön- och svartkålspaj med purjolök och chili
Foto: Lennart Weibull

Pajdeg som inte behöver förgräddas

  • 50 gsmör- rumstempererat
  • 4 dlvetemjöl
  • 1,5 dlmjölk
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Fyllning

  • 200 ggrönkål- plockad
  • 200 gsvartkål- plockad
  • 0,5röd chili
  • 0,5purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tskspiskummin- malen
  • smör och olja- till stekning
  • salt
  • peppar
  • 250 gmascarpone

Äggstanning

  • 2 dlmjölk
  • 2ägg
  • salt- och peppar ur kvarn

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen med fingrarna i en bunke. Tryck ut degen i en pajform och ställ åt sidan.

  3. Skölj och ansa kålen och skär bort mittnerven. Skala vitlöken. Dela purjolöken. Finhacka chili, purjolök och vitlök och fräs sedan hacket i lite smör och olja en stund.

  4. Tillsätt grönkål, svartkål och spiskummin och låt fräsa i cirka 5 minuter.

  5. Lägg kålblandningen i pajskalet och klicka mascarpone över alltihop.

  6. Vispa ihop mjölk och ägg till äggstanningen och smaksätt med salt och peppar. Häll den över kålen och baka i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Recept från Mitt kök