Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön minestronesoppa – en perfekt höstmiddag

Recept på vegetarisk grön minestronesoppa. Använd gärna ekologisk buljongtärning. Det blir mycket godare!

Grön minestronesoppa – en perfekt höstmiddag
Grön minestronesoppa – en perfekt höstmiddag
Grön minestronesoppa – en perfekt höstmiddag
Grön minestronesoppa toppad med ost - servera gärna med ett gott bröd Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1romanesco- (ca 500 g)
  • 500 gfärskpotatis
  • 1purjolök
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 lvatten
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 250 gedamamebönor- frysta
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4tomater
  • 1 krukabasilika
  • 75 gparmesan

Tillbehör

  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Bryt romanesco i små buketter. Skrapa och skär potatisen i bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Fräs romanesco, potatis och purjolök i olja i en gryta. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Tillsätt bönorna och låt koka 2 min till. Krydda soppan med salt och peppar.

  3. Tärna tomaterna. Strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i grytan. Grovriv osten. Toppa soppan med ost och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?