Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kycklinggryta - så här gör du världens godaste med potatis eller bulgur

Kycklinggryta med vårprimörer är kryddad med stött fänkål som förstärker örtsmaken.

Kycklinggryta - så här gör du världens godaste med potatis eller bulgur
Kycklinggryta - så här gör du världens godaste med potatis eller bulgur
Kycklinggryta - så här gör du världens godaste med potatis eller bulgur
En grön kycklinggryta som passar utmärkt med bulgur, potatis eller kamutvete Foto: Lina Eriksson

Kycklinggryta

  • 900 gkycklinglårfiléer
  • 4schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 1 tskfänkålsfrön- stötta
  • 200 gmorötter- små, (eller stora i bitar)
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 3 dlvispgrädde
  • 200 ggrön sparris
  • 1 krukabasilika
  • 0,5 dldill- plockad eller 2 msk fryst
  • 0,5 krukakörvel
  • 1 tskcitronskal- rivet

Tillbehör

  • potatis- kokt, kamutvete eller bulgur

Grön kycklinggryta

  1. Putsa och skär filéerna i mindre bitar. Skala och skiva schalottenlöken. Bryn kyckling och lök i smör. Tillsätt salt, peppar och fänkålsfrön. Lägg i morötterna. Häll på vinet och sjud under lock ca 10 min.

  2. Ta upp kyckling och morötter. Häll ner grädden och låt koka ihop till hälften. Dela sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 3 min.  Häll av vattnet och skölj dem hastigt i kallt vatten.

  3. Lägg basilika, dill och körvel i en mixerbägare och häll på ca 1 dl av vin/gräddreduktionen. Mixa med mixerstav tills såsen blir kraftigt grön. Blanda ner i den övriga såsen och lägg i kyckling, morötter och sparris. Tillsätt citronskalet. Värm och servera med potatis,  kamutvete eller bulgur.

  4. Krämig kycklinggryta med grov senap, vit balsamvinäger och dragon

  5. Franskinspirerad kycklinggryta

Vad tyckte du om receptet?