Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön currysill med lime, chili och ingefära

En riktigt fräsch grön vårsill med samma smaker som i grön currypasta – lime, chili, ingefära och vitlök. Servera gärna med dillkokt potatis.

Grön currysill med lime, chili och ingefära
Grön currysill med lime, chili och ingefära
Grön currysill med lime, chili och ingefära
Grön currysill. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- hel (430 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5grön chili- t ex spansk peppar
  • 0,5lime
  • 1 bitingefära- (ca 3 cm)
  • 20 gbabyspenat
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlsmetana- eller crème fraiche
  • 2 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och skär chilin i bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Skala och skär ingefäran i skivor.

  2. Mixa vitlök, chili, limeskal och -saft, ingefära, spenat och majonnäs med stavmixer. Rör i smetana eller crème fraiche.

  3. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i 1–1 1/2 cm breda bitar. Vänd ner sill och gräslök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: