Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt fräsch grön vårsill med samma smaker som i grön currypasta – lime, chili, ingefära och vitlök. Servera gärna med dillkokt potatis.
Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och skär chilin i bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Skala och skär ingefäran i skivor.
Mixa vitlök, chili, limeskal och -saft, ingefära, spenat och majonnäs med stavmixer. Rör i smetana eller crème fraiche.
Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i 1–1 1/2 cm breda bitar. Vänd ner sill och gräslök i såsen.
Läs också: