Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är förmodligen frysgrönsakernas okrönte konung! Blixtsnabb, gudomligt len och välsmakande och dessutom enkel att lyxa till. Tillsätt ett par deciliter mousserande vin eller champagne på slutet och du har den klassiska rätten Crème ninon!
Parmesanstänger: Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegsplattorna till nästan dubbel storlek och skär dem i remsor som är cirka 1,5 cm breda. Pensla remsorna med uppvispat ägg och vänd dem i finriven parmesan.
Tvinna remsorna försiktigt och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter och låt svalna före servering.
Soppa: Hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs löken tills den blivit mjuk men inte fått färg.
Tillsätt hönsbuljongtärning, vatten och vin och låt koka i cirka 5 minuter. Häll ner de gröna ärtorna och koka i ytterligare 5 minuter. (Om du kokar ärtorna för länge kommer de få en tråkigare färg)
Mixa soppan helt slät med en stavmixer eller i en blunder. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädden och koka upp allt ännu en gång innan servering.
Pepparrotskräm: Rör samman crème fraiche och riven pepparrot. Servera till soppan tillsammans med smördegsstängerna.
Recept från Mitt kök