Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön ärtsoppa med ruccola och parmesan

Recept på grön ärtsoppa med ruccola & parmesan. God att servera med färska, skalade räkor eller ett pocherat ägg.

Grön ärtsoppa med ruccola och parmesan
Grön ärtsoppa med ruccola och parmesan
Grön ärtsoppa med ruccola och parmesan
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 2vitlöksklyftor
  • 1gul lök
  • smör- eller olivolja till stekning
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 1 lvatten
  • 600 ggröna ärtor
  • 100 grucola
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 50 gparmesan
  • rucola

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken och fräs i olivolja eller smör i en kastrull. Finhacka den gula löken, men bryn inte.

  2. Smula ner buljongtärningarna och häll i vattnet. Tillsätt ärtorna och koka i cirka 15 minuter.

  3. Tillsätt ruccolan (spara lite till serveringen) och låt den koka med några minuter.

  4. Lägg i crème fraiche och mixa soppan slät direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera soppan med hyvlad parmesan och toppa med rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök