Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön ärtsoppa med räkor och avokadomackor

Recept på grön len ärtsoppa toppad med räkor. Creme ninon - grön ärtsoppa med fin hetta av chili. Toppa med räkor. Ärtsoppan passar även bra som en liten förrätt, receptet räcker då till 6–8 personer.

Grön ärtsoppa med räkor och avokadomackorGrön ärtsoppa med räkor och avokadomackorGrön ärtsoppa med räkor och avokadomackor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgräkor med skal
  • 2gula lökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1,2 lvatten
  • 500 gärtor- frysta
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt- + 1/2 tsk salt
  • 1avokado
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8 skivorlantbröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Lägg lök och chili i en gryta och tillsätt buljongtärning, vatten och ärter. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i 1 1/2 dl lätt creme fraiche och smaka av med 1 tsk salt.

  3. Skala, kärna och gröp ur avokadon. Mixa fruktköttet med 1/2 dl creme fraiche, 1/2 tsk salt och svartpeppar.

  4. Servera soppan med räkor och brödet toppat med avokadoröra. Ca 440 kcal per portion: 15 g fett • 33 g protein • 44 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?