Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grön ärtsoppa med mungbönor, salladslök och böngroddar. Mungbönorna har en söt, ganska mild smak, här blandas de med gröna ärter till krämig och god soppa. Mungbönor passar också bra att grodda.
Lägg mungbönorna i kallt vatten så att det täcker bönorna, ca 8 -timmar.
Häll av vattnet från bönorna och lägg dem i en kastrull. Häll på 1 1/2 liter vatten. Tillsätt buljongtärningar. Koka upp och sjud under lock ca 40 min, rör om då och då.
Skala och grovhacka löken. Fräs den på medelvärme i smör i en stekpanna tills den mjuknat.
Blanda ner lök, ärter och mejram eller timjan i soppan. Koka upp och krydda med salt. Mixa soppan slät med mixerstav.
Ansa och strimla salladslöken. Häll upp soppan i djupa tallrikar och lägg en sked crème fraiche i varje tallrik. Strö över salladslök, böngroddar, ärtskott och pumpakärnor. Ringla över lite olja och strö över flingsalt och peppar.