Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön ärtsoppa med mejram

Strö lite knaprigt bacon i soppan, det ger en god sälta.

Grön ärtsoppa med mejramGrön ärtsoppa med mejramGrön ärtsoppa med mejram
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1 pktbacon
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 2 tärningarört- eller grönsaksbuljong
  • 1 lvatten
  • 600 gärtor- djupfrysta
  • 0,5mejram- färsk, kruka
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek bacon på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen 10–12 min tills det får fin färg.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en gryta. Tillsätt buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka upp. Lägg i frysta ärter och mejram och koka upp igen.

  3. Kör soppan med mixerstav eller sila och mixa ärter och lök tillsammans med lite av buljongen. Häll tillbaka det mixade i buljongen. Smaka av med salt och svartpeppar och värm upp soppan igen.

  4. Häll upp soppan i varma tallrikar, klipp bacon och några mejramkvistar över soppan och servera. Ett grovt saftigt bröd

Vad tyckte du om receptet?