Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grön ärthummus med tahini och räkor

Grön ärthummus med tahini och räkor passar att servera som förrätt. Tahini är en sesampasta som finns i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer.

Grön ärthummus med tahini och räkorGrön ärthummus med tahini och räkorGrön ärthummus med tahini och räkor
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlgröna ärter- frysta, tinade
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 biträttika- (ca 1 cm) eller 5 rädisor
  • 3 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 5 mskvatten
  • 100 gräkor- skalade
  • 0,5 krukakoriander

Tillbehör

  • fröknäcke- se recept

Gör så här

  1.  Mixa ärter och olja i en mixer eller med mixerstav. Smaksätt med citronsaft och krydda med salt och peppar.

  2. Ansa och skiva rättika eller rädisor tunt på en mandolin, lägg i iskallt vatten.

  3. Blanda tahinipastan med vatten så att den blir rinnande.

  4. Lägg ärthummusen i en skål. Ringla över tahinisåsen och lägg på räkorna. Toppa med rättika eller rädisa och koriander. Servera med fröknäcke.

Vad tyckte du om receptet?