Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebröd

Grissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebröd är ett spännande tilltugg. Syltan kan tillagas och sparas till nästa dag. Bara att lägga upp på knaprigt knäckebröd.

Grissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebrödGrissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebrödGrissylta med koriander, majs och rättika på sesam­knäckebröd
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 200 ggrissida- rimmad, utan svål
  • 100 ggrisbog- rimmad
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 2persiljekvistar
  • 2lagerblad- + 1 krm
  • 1 krmsalt- + 1 krm, + 1 krm
  • 100 grättika
  • 1majskolv- färsk
  • 1 msksmör
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • knäckebröd med sesamfrön

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morot och lök i mindre bitar.

  2. Lägg köttet i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp. Häll av vattnet och fyll på med 3 liter nytt vatten. Låt koka upp och tillsätt morot, lök, persilja och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1 timme.

  3. Ta upp köttet, koka ihop buljongen tills 3 dl återstår. Krydda med 1 krm salt. Häll buljongen över ­köttet. Mosa ihop med en gaffel.

  4. Skala rättikan. Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Krydda med 1 krm salt. Smaka av med vinäger.

  5. Ansa majskolven och koka den i lättsaltat vatten ca 10 min. Ta upp och kyl den snabbt i isvatten. Stek majsen runt om i smör. Skär av majskornen från kolven. Krydda med 1 krm salt.

  6. Lägg sylta på knäckebrödet. Toppa med majs, rättika och koriander.

Vad tyckte du om receptet?