Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grissini är perfekta som drinktilltugg, på en buffé eller till en soppa. En omtyckt klassiker är att vira tunna skivor av lufttorkad skinka runt grissinin, men här har jag i stället valt att baka in parmaskinka i degen. Goda att dippa i en basilikakryddad ricotta.
Skär skinkan i små tärningar. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin, skinka och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under duk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla bitarna till fingertjocka längder, cirka 25 centimeter långa.
Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt grissinin svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.
Recept från Mitt kök