Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillspett på färskpotatis med citron- och persiljeolja

Potatisspetten passar också bra till grillad fisk, kött och kyckling.

Grillspett på färskpotatis med citron- och persiljeolja
Grillspett på färskpotatis med citron- och persiljeolja
Grillspett på färskpotatis med citron- och persiljeolja
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kgsmåpotatisar- kokta
  • 2 mskolivolja- + 1 dl
  • 0,5citron
  • 2 mskbladpersilja- finstrimlad
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Trä upp potatisarna på 16 små grillspett. Pensla dem med 2 msk olja.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft med 1 dl olja och persilja.

  3. Grilla potatisspetten på direkt värme 2–3 min på varje sida till fin färg.

  4. Lägg grillspetten på ett fat och ringla över citron- och persilje­oljan. Strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på alla spett på bilden: