Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillspett med zucchinisalsa

Zucchini på längden och tvären, det kan man verkligen säga om detta recept. Nu gäller det att ta tillvara skörden! Vare sig den är hemodlad eller skördad i butik.

Grillspett med zucchinisalsa
Grillspett med zucchinisalsa
Grillspett med zucchinisalsa
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré- eller fläskytterfilé, gärna grillkryddad
  • 2nektariner
  • 2zucchini- (à ca 20 cm)
  • 2rödlökar
  • 1 krukasalvia- eller 4–5 kvistar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1grön jalapeñochili
  • 1 tskhonung
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- kokt
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Ansa och skär 1 zucchini i bitar. Skala och skär 1 lök i bitar.

  2. Trä upp kött och grönsaker växelvis på 8 grillspett varvat med salviablad. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Pensla spetten med 1 msk olja.

  3. Skala och finhacka 1 lök och blanda den med 1 msk vinäger och 1 krm salt.

  4. Skär 1 zucchini i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Blanda 1 msk olja med pressad vitlök, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pensla zucchiniskivorna med blandningen.

  5. Grilla zucchinin ca 3 min på varje sida. Grilla jalapeñochilin runtom. Låt zucchini och chilin svalna. Skär zucchini och chili i små tärningar och blanda med 1 msk olja och honung. Rör ner den hackade löken.

  6. Grillen spetten runtom 8–10 min. Servera dem med salsa, kokt färskpotatis och sallad. 

Vad tyckte du om receptet?