Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchini på längden och tvären, det kan man verkligen säga om detta recept. Nu gäller det att ta tillvara skörden! Vare sig den är hemodlad eller skördad i butik.
Skär köttet i bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Ansa och skär 1 zucchini i bitar. Skala och skär 1 lök i bitar.
Trä upp kött och grönsaker växelvis på 8 grillspett varvat med salviablad. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Pensla spetten med 1 msk olja.
Skala och finhacka 1 lök och blanda den med 1 msk vinäger och 1 krm salt.
Skär 1 zucchini i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Blanda 1 msk olja med pressad vitlök, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pensla zucchiniskivorna med blandningen.
Grilla zucchinin ca 3 min på varje sida. Grilla jalapeñochilin runtom. Låt zucchini och chilin svalna. Skär zucchini och chili i små tärningar och blanda med 1 msk olja och honung. Rör ner den hackade löken.
Grillen spetten runtom 8–10 min. Servera dem med salsa, kokt färskpotatis och sallad.