Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillspett med nudelsallad och sataysås

Recept på grillspett med nudelsallad och sataysås. Den söta grillade frukten passar bra till sataysåsen, och förhöjer färgen på maträtten.

Grillspett med nudelsallad och sataysås
Grillspett med nudelsallad och sataysås
Grillspett med nudelsallad och sataysås

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé- skinka eller nötinnanlår
  • 2 msksoja
  • 2 mskolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- mald

Fruktspett

  • 2bananer
  • 0,5ananas- färsk eller 4 ringarkonserverad
  • 1paprika- röd

Nudelsalllad

  • 250 gäggnudlar
  • 1 mskolja
  • 1röd spansk peppar- liten finhackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1 mskingefära- finhackad färsk
  • 4salladslökar- eller 0,5 strimlad rödlök
  • 1paprika- strimlad, röd
  • 1paprika- strimlad, gul
  • 150 gsockerärter- strimlade färska
  • 2 mskjapansk soja
  • 2 krmsvartpeppar- grovmald

Sataysås

  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 mskolja
  • 1 tskchilipulver
  • 1 krmspiskummin och kori- av vardera mald ingefära
  • 1 krmsambal oelek
  • 1 mskfarinsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gjordnötssmör
  • 1 msklime- eller citron pressad
  • 1,5 dlvatten- + 3 msk under sjudningen

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och trä upp dem på grillspett.

  2. Blanda soja och olja och pensla köttet.

  3. Salta, peppra och grilla spetten 5-7 minuter.Snurra dem då och då under grillningen.

  4. Servera med grillade fruktspett, sataysås och nudelsallad.

Fruktspett

  1. Skär frukt och paprika i bitar och trä upp dem på grillspett.

  2. Pensla dem med olja och grilla dem ca 3 minuter. Snurra dem då och då.

Nudelsallad

  1. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.

  2. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära hastigt i olja.

  3. Tillsätt paprikor och sockerärter. Blanda ner nudlarna.Smaka av med soja och peppar.

Sataysås

  1. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 min under omrörning.

  3. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, 3-4 min, rör om då och då. Späd med mer vatten om det behövs när såsen värms upp på nytt. Låt den inte koka.

Vad tyckte du om receptet?