Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillspett med jalapeñomajonnäs

Nötköttspett från Sydamerika med jalapeñomajonnäs är smakrikt och gott. Grilla köttet så att det fortfarande har en rosa kärna, då är det saftigt.

Grillspett med jalapeñomajonnäs
Grillspett med jalapeñomajonnäs
Grillspett med jalapeñomajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gnötkött- benfritt t ex utskuren biff eller rostas
  • 1rödlök- stor
  • 1 tsksalt

Marinad

  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlrött vin
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskpaprikapulver- rökigt
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Jalapeñomajonnäs

  • 1jalapeño- grön
  • 15 gspenat
  • 1ägg
  • 1 msksenap
  • 1 mskdijonsenap
  • 2,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • sötpotatispommesstrips
  • majskolvar- grillade
  • jalapeño- grillad
  • avokado- grillad
  • oregano

Gör så här

  1. Marinad: Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök, vin, olja och kryddor.

  2. Skär köttet i stora tärningar, ca 4 x 4 cm. Lägg köttet i marinaden och marinera i kylen ca 8 timmar.

  3. Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i bitar. Lägg den i en mixerkanna. Tillsätt spenat, ägg, de båda senapssorterna och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

  4. Tänd grillen och låt den få fin glöd. Skala och skär löken i klyftor. Låt köttet rinna av. Varva kött och lök på spett. Krydda med salt. Grilla spetten direkt (över glöden) runt om ca 8 min.

  5. Servera spetten med jalapeñomajonnäs, sötpotatispommes frites, majskolvar, jalapeño, avokado och oregano.

  6. Så gör du egna pommes frites - se stjärnkockens Tom Sjöstedts guide här!

Vad tyckte du om receptet?