Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nötköttspett från Sydamerika med jalapeñomajonnäs är smakrikt och gott. Grilla köttet så att det fortfarande har en rosa kärna, då är det saftigt.
Marinad: Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlök, vin, olja och kryddor.
Skär köttet i stora tärningar, ca 4 x 4 cm. Lägg köttet i marinaden och marinera i kylen ca 8 timmar.
Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i bitar. Lägg den i en mixerkanna. Tillsätt spenat, ägg, de båda senapssorterna och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.
Tänd grillen och låt den få fin glöd. Skala och skär löken i klyftor. Låt köttet rinna av. Varva kött och lök på spett. Krydda med salt. Grilla spetten direkt (över glöden) runt om ca 8 min.
Servera spetten med jalapeñomajonnäs, sötpotatispommes frites, majskolvar, jalapeño, avokado och oregano.
Så gör du egna pommes frites - se stjärnkockens Tom Sjöstedts guide här!