Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillspett med hälleflundra och bläckfisk

Bläckfisk är relativt billigt och tvärtemot vad man skulle kunna tro blir den riktigt mör om du grillar den hett och hastigt.

Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
HELEN PÉ

Ingredienser

  • 300 gbläckfiskringar- frysta (inte panerade)
  • 300 ghälleflundra
  • grillspett- (helst av metall, träspett måste blötläggas för att inte brinna upp)
  • salt
  • 1citron
  • 4 mskmynta- hackad
  • 3 dlmatlagningsyoghurt
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Bred ut bläckfiskringarna på en tidning så att de får tina lite. klappa dem hyfsat torra med hushållspapper.

  2. Skär hälleflundran i 3 centimeter stora kuber. Varva fisken på spett. salta. Grilla på gallret i het grill, cirka 225 grader, under lock. spetten blir klara efter 4-5 minuter.

  3. Skär citronen i klyftor.

  4. Rör ihop hälften av myntan med yoghurten i en liten skål. Smaka av med salt.

  5. Häll över olivoljan. Strö resten av myntan över de färdiga spetten.

  6. Servera med citronklyftorna och såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök