Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tacos al pastor är en fantastisk mexikansk rätt som, vilket namnet avslöjar, serveras som tacos. Här tar vi inspiration från smakerna i rätten och gör goda grillspett till buffén som serveras med rabarbersalsa som påminner lite om en chutney i konsistensen.
Marinad: Skala och riv vitlöken. Mal nejlikor och kanelstång och blanda med övriga ingredienser till marinaden.
Skär köttet i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Lägg köttet i marinaden. Blanda noga och låt stå övertäckt i kylen i ca 8 timmar, gärna längre.
Salsa: Ansa och strimla rabarbern. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs rabarber, lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken blivit mjuk. Tillsätt ananasjuice, limesaft, socker och chipotle. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme under lock tills allt kokat ihop i ca 15 min. Rör om då och då.
Ansa och finhacka salladslöken. Hacka koriander.
Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Grilla eller stek dem i 10–15 min tills de är genom-grillade och har fått fin färg runtom. Servera spetten varma med koriander, strimlad salladslök och rabarbersalsan.