Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillrub

Gnid in ca 2 tsk rub på t.ex fläskkotlett, laxfilé eller kycklingfilé. Grilla sedan på medelvarm grill.

Grillrub
Grillrub
Grillrub
Foto: Peter Carlsson

Grillrub

  • 2 msksechuanpeppar
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 burkrostad lök- (100 g)
  • 0,75 dlflingsalt
  • 1 påseörtpeppar- (23 g), Santa Maria
  • 1 mskfänkålsfrön- hela
  • 1 mskmuskotblomma
  • 1 mskfranska örter
  • 1 mskdragon
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver

Gör så här

  1. Rosta sechuanpeppar och senapsfrön i en torr stekpanna tills de börjar ”poppa” lite och bli lätt rostade, 1–2 min. Låt svalna.

  2. Lägg alla ingredienser i skålen till matberedaren. Mixa till en smulig rub. Förvara i burk med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?