Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grilloumispett med grillmarinerad spetskål

Recept på grillspett med grillost och spetskål. Spetskålen kan ersättas med färsk vitkål.

Grilloumispett med grillmarinerad spetskål
Grilloumispett med grillmarinerad spetskål
Grilloumispett med grillmarinerad spetskål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 ggrilloumiost
  • 1rödlök
  • 1grön paprika
  • 16körsbärstomater
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmnymald svartpeppar

Spetskål

  • 0,5spetskålshuvud- (à 800 g)
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 dlparmesanost- riven

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Spetskål: Ansa och skär kålen i klyftor, behåll roten så håller kålen bättre ihop när den grillas. Mixa basilika, spara några blad till garnering, olja, vinäger och salt. Blanda i parmesanosten.

  2. Grilla spetskålen direkt över glöden tills den fått ordentligt med färg. Lägg den på ett fat och klicka på basilikadressingen. Låt stå medan spetten grillas.

  3. Skär osten i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Trä upp ost, lök, paprika och tomater växelvis på grillspett. Pensla med olja och krydda med peppar.

  4. Grilla spetten först indirekt i ca 5 min och sedan direkt i ca 1 min på varje sida. Lägg spetten på kålen och garnera med de sparade basilikabladen. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?