Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillspett med grillost och spetskål. Spetskålen kan ersättas med färsk vitkål.
Spetskål: Ansa och skär kålen i klyftor, behåll roten så håller kålen bättre ihop när den grillas. Mixa basilika, spara några blad till garnering, olja, vinäger och salt. Blanda i parmesanosten.
Grilla spetskålen direkt över glöden tills den fått ordentligt med färg. Lägg den på ett fat och klicka på basilikadressingen. Låt stå medan spetten grillas.
Skär osten i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Trä upp ost, lök, paprika och tomater växelvis på grillspett. Pensla med olja och krydda med peppar.
Grilla spetten först indirekt i ca 5 min och sedan direkt i ca 1 min på varje sida. Lägg spetten på kålen och garnera med de sparade basilikabladen. Servera med bröd.